Monorierdei Fekete István Általános Iskola

Beiratkozási tájékoztató

Tisztelt Szülő / Törvényes Képviselő!

Tájékoztatom, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van beíratni a tanköteles korba lépő gyermekét. Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára 2021. április 10-től nyílik meg az informatikai lehetőség az Ön részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap.

2021 – beiratkozási tájékoztatás szülők részére

Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2021. április 16-án éjfélig van nyitva.

Tekintettel a veszélyhelyzetre, javasoljuk, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, amely nemcsak biztonságos, hanem kényelmesebb is az Ön számára.

Amennyiben módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi (telefonon, e-mailben, az intézmény által meghatározott módon) az adott intézmény részére visszavonási vagy adatmódosítási szándékát. Az adatok módosítását az intézmény a KRÉTA felületén a kérés alapján elvégzi.

Amennyiben a szülő visszavonja gyermeke jelentkezését, ennek következményeként a „BÁI” felületen az iskola a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján elutasító határozatot hoz, (hangsúlyozzuk, hogy ez nem a gyermekének felvételéről szóló elutasító határozat!), és az intézmény saját rendszerében a gyermek adatait a „Beiratkozás visszavonva” státuszba állítja. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését egy másik iskolába.

Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során.

Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell az általános iskolánál, amely jelentkezés a fent jelzett online módon vagy személyesen történhet meg.

Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) kerülhet sor. A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben, a beiratkozást lefolytató iskola által szabályozott módon, személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-án, a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett.

Ez a következőképpen alakul iskolánkban: Kérjük Önöket, hogy lehetőség szerint online módon bonyolítsák le a beiratkozást a KRÉTA rendszer e-Ügyitézés felületén! Az online beiratkozáshoz részletes segédlet az alábbi oldalon tekinthető meg: https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17761106.

Szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy online jelentkezésnél szükséges a gyermek lakcímkártyájának feltöltése is, valamint legyenek szívesek a felületen arról is nyilatkozni, hogy gyermeke számára a hit-és erkölcstan, vagy etika oktatást választják. Amennyiben gyermeke szakértői véleménnyel rendelkezik (SNI, BTMN), az online felületen mindenképp jelölje és gyermeke szakértői véleményét, vagy előzetes szakértői véleményét legyen szíves feltölteni. Amennyiben gyermeke nem intézményünk körzetébe tartozik, kérem, legyen szíves megjegyzésben jelezni, hogy melyik iskola lenne a körzetes iskola gyermeke számára.

Kérjük Önöket, hogy csak nagyon indokolt esetben válasszák a személyes beiratkozást!

Személyes beiratkozásra 2021.04.15-én 10-18 óráig, valamint 2021.04.16-án 8-16 óráig van lehetőség, előzetesen egyeztetett időpontban. Időpontot az alábbi telefonszámon tud egyeztetni: 06-30/310-6210 Személyes beiratkozás esetén szeretnénk felhívni figyelmét a járványügyi szabályok betartására (maszk használata, kézfertőtlenítés /intézményünk biztosítja a kézfertőtelnítőt /, biztonsági távolság megtartása). Amennyiben bármilyen kérdése merül fel a beiratkozással kapcsolatosan, vagy segítségre van szüksége az online beiratkozásban, keressen bennünket az alábbi elérhetőségeken: e-mail: feketeiskola.monorierdo@gmail.com telefon: 06-30/310-6210.

A fentiek után, akár online, akár személyesen történt a jelentkezése az iskolába, a körzettel nem rendelkező általános iskolai osztályok tekintetében, továbbá a körzettel rendelkező iskolákba jelentkező, nem körzetes gyermekek esetében egyaránt legkésőbb 2021. április 23-ig döntenek a gyermekek felvételéről és ezután küldik el tájékoztatásukat Önnek.

A beiratkozási eljárás során vagy annak lezárása után legkésőbb két héten belül Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára hit- és erkölcstan vagy etika oktatást választja. A hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan tanításának megszervezését kéri majd gyermeke számára. Az iskola a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos, az egyházaktól kapott információkat feltünteti a honlapján. A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, adatok megadása kapcsán Ön segítséget kérhet gyermeke óvodájától – óvoda OM azonosítja, gyermekük oktatási azonosítója tekintetében. Természetesen iskolánk fenntartója, a Monori Tankerületi Központ is rendelkezésre áll a jozsef.villand@kk.gov.hu e-mail címen, illetve a 29 / 795-218-as telefonszámon a körzetes iskolákkal kapcsolatos információk, az online vagy a személyes beiratkozás rendjére vonatkozó kérdések esetén.

Kereső

Archívum

KeresőKategóriákArchívum

🡅 Vissza az oldal tetejére 🡅

Image

Copyright © Monorierdei Fekete István Általános Iskola
error: Content is protected !!