Monorierdei Fekete István Általános Iskola

Múzeumlátogatás

Kirándulás a Magyar Természettudományi Múzeumba

2017. november 8. Budapest

Iskolánk pedagógusai az 5. és 6. osztályos tanulóknak kirándulást szerveztek a budapesti Magyar Természettudományi Múzeumba. A kirándulásra november 8-án került sor. Vonattal, majd később metróval utaztunk. Végül megérkeztünk a múzeumba. A ruhatárnál lepakoltunk, és már kezdődött is a móka! Először egy terembe mentünk, ahol nagyon szép természetfotók, kitömött állatok és interaktív ismertetők voltak. Az utóbbi igen érdekes volt.


Az egyik ott dolgozó a kezünkbe nyomott egy táblagépet, melynek képernyőjén különböző állatok és növények jelentek meg, így azok tulajdonságait is megismerhettük.
Ezután felmentünk az első emeletre, ahol a Kárpát-medence élővilágát tekinthettük meg a földtörténeti középidőtől kezdve. Sok dínó csontvázat és lábnyomot, fosszíliákat láthattunk. Itt is voltak érdekes dolgok, többek között egy „időgép”, ami megmutatta, hogy több millió évvel ezelőtt hogy nézett ki a Föld arculata. Ezen a szinten nagyon sok ásvány és kristálykő is volt. Egy sötét teremben szebbnél szebb foszforeszkáló kövekben gyönyörködhettünk.
Ugorjunk egy emelettel feljebb, mivel ott még érdekesebb dolgok voltak! A lépcsővel szemben egy hatalmas bárka állt, amibe be tudtunk gyalogolni. Tele volt kitömött állatokkal, különböző majomfajtákkal. A bárkán kívül láthattunk még vadászó ősembereket, állat- és ember koponyákat, még több kitömött állatot. Az ősemberek nagyon élethűek voltak. Legérdekesebb volt, hogy találtunk egy lyukat, mellette ez a szöveg állt:
– Csendben legyél, ne ébreszd fel az alvó medvét!
Amikor benyúltunk a lyukba, állati szőrhöz ért kezünk. Nagyon ijesztő volt. Találtunk egy „konyhát” is, ahol minden fiókban műbogarak voltak. Ezt is nagyon élveztük. Amikor alaposan végignéztünk mindent, lementünk az uzsonnázó terembe, mert nagyon megéheztünk. Mindenki elővette az otthon csomagolt szendvicsét és jóízűen falatoztunk. Ezután megnéztük a múzeum kisboltját, ahol sok ásványt, könyvet és még sok-sok érdekes dolgot lehetett vásárolni.
Délután hat óra felé értünk haza. Az egészben az egyetlen rossz dolog az volt, hogy lemaradtunk a Márton-napi felvonulásról. De nem baj, mert élveztük! Így, utólag is szeretném (a többiek nevében is) megköszönni az iskolának ezt a remek programot!

Debreczeni Anna, 6.a osztályos tanuló

Kereső

Archívum

KeresőKategóriákArchívum

🡅 Vissza az oldal tetejére 🡅

Image

Copyright © Monorierdei Fekete István Általános Iskola
error: Content is protected !!