Monorierdei Fekete István Általános Iskola

Alsós farsang

 

2017. február 12.

Február 10-én tartottuk meg iskolánkban az alsó tagozatosok farsangi mulatságát. Temettük a telet és nagyon várjuk a tavasz közeledését.
Hetekkel korábban lázasan készültek az osztályok a csoportos bemutatókra. Idén a mese világából meríttetünk ötleteket. A bál a Holdfény Aerobic tánccsoport bemutatójával kezdődött. Majd a másodikosok bemutatták a mohácsi busójárás helyi változatát, amivel reméljük végleg elűzték a telet. Az elsősök tavaszi virágokként tündököltek.
A másik elsős csapat nagytakarítást tartott, a télen elbújt csótányokat kergették el. A második a osztály Mary Poppins ismert, Szeretni kell című dalára esernyős táncot lejtett. A harmadikosok Mignonoknak öltözve modern táncot mutattak be. A negyedik a osztály jelenetet adott elő a 101 kiskutya című filmből. És végül, a másik negyedikes csapat szintén mignonnak öltözve ropta a táncot.

A szünetben tombolát és zsákbamacskát lehetett vásárolni. Sikerült mindenkinek kisebb-nagyobb ajándékot begyűjteni. A büfét a végzős nyolcadikos osztályok működtették. Köszönjük az alsós osztályoknak a felajánlott süteményeket. Vásárlásaival mindenki a ballagó diákokat támogatta.
A szünet után az egyéni jelmezesek felvonulása következett. Nehéz dolga volt a zsűrinek, hiszen 92 alsó tagozatos diák öltözött be. Idén nagyon sokan készítettek otthon jelmezt. Igen ötletes dolgokat láttunk.
Nem volt könnyű meghozni a végleges döntést. A zsűri tagjai: Hanyecz Anita iskolánk igazgatója, Szente Béla polgármester, Korbely Réka DÖK vezető, Pálné Gelniczky Mária nyugdíjas tanárnő és Pappné Haller Hajnalka a szülői munkaközösség tagja. Természetesen minden osztály ajándékban részesült.

 

Egyéni díjazottaink:

1. osztály:

1. Hamburger

2. Polip

3. Medúza

 

2. osztály:

1. Mosógép

2. Villanykörte

3. Rubik kocka

 

3-4. osztály:

1. A nagy Ho-ho horgász

2. Almafa

3. Páva

 

A legjobb jelmez díját kapta:

1-2. évfolyamon: Hőlégballon
(2+2 fős belépőt kapott a Nemo Parkba)

3-4. évfolyamon: Apa viszi a fiát
(2 órás műtermi fotózást kapott)

 

Ezen a délutánon kerültek kiosztásra a Fekete István Napok és a tanulmányi versenyek díjazottainak oklevelei.
Kora estére mindenki elfáradt a táncban, a büfé is kiürült, a telet is eltemettük, így hazamentünk.

Greksa Lászlóné alsós munkaközösség-vezető

Kereső

Archívum

KeresőKategóriákArchívum

🡅 Vissza az oldal tetejére 🡅

Image

Copyright © Monorierdei Fekete István Általános Iskola
error: Content is protected !!