Monorierdei Fekete István Általános Iskola

Környezetismeret-környezetvédelem országos csapatverseny 2024.

Huszonötödik alkalommal rendezték meg az Országos Környezetismeret – környezetvédelem csapatversenyt a Miskolc-Szirmai Református Általános Iskolában. A megmérettetésen másodiktól egészen hatodik osztályig vettek részt diákok, akik saját kategóriáikban egymással mérték össze tudásukat. A versenyfeladatokat az iskola pedagógusai állították össze.

A verseny első része 3 levelezős fordulóból állt. Minden forduló 10 összetett feladatot tartalmazott, amelyek megoldása könyvtári és interneten történő búvárkodást igényelt. Minden csapat közösen oldotta meg a feladatokat, majd az egy megoldott feladatsort postai úton jutatták el a megadott határidőig.

Idén több mint hétszázötven tanuló jelentkezett a megmérettetésre. A három írásbeli fordulón, a legjobban teljesítők közül, évfolyamonként 10 csapat jutott be a döntőbe. Ötven csapat, összesen százötven diák érkezett az ország minden tájáról. Iskolánk első alkalommal csatlakozott a versenyhez.

Az országos döntő az ötödikeseknek és a hatodikosoknak két részből állt, gyakorlati részből és írásbeli feladatokból. A gyakorlati résznél öt különböző állomáson feladatokat oldottak meg, majd az írásbeli résznél egy online feladatsorral kellett megbirkózniuk. A versenyre sokat készültünk, az előre megadott témákat, írásokat kidolgoztuk, megvitattuk.

A döntőt május 10-én rendezték.  A megmérettetés után, míg a zsűri összesítette az eredményeket, addig a diákok az iskola udvarán lazítottak, játszottak, fagyiztak. A verseny 25 évfordulója alkalmából közösen egy facsemetét ültettünk az iskola udvarán, majd ágaira minden iskola egy szalagot kötött, jelképezve természet iránti szeretetünket.

Iskolánk Vuk csapata harmadik helyezést ért el a hatodikosok kategóriájában. Gratulálunk versenyzőinknek, Dobos Nimródnak, Joszt Liliánának és Molnár Kristófnak. Büszkék vagyunk rájuk!

Fényes Bata Anna, felkészítő tanár

Kereső

Archívum

KeresőKategóriákArchívum

🡅 Vissza az oldal tetejére 🡅

Image

Copyright © Monorierdei Fekete István Általános Iskola
error: Content is protected !!