Monorierdei Fekete István Általános Iskola

Klassz-napok

Felső tagozatos tanulóink a Klassz-napok keretein belül kedvezményesen vehettek részt a közös mozizás élményében, amely a közösségépítésre és a klasszikus magyar filmek megismerésére épül. A filmeket a Nemzeti Filmintézet nagy odafigyeléssel állítja össze, hogy azok beépíthetőek legyenek a magyar közoktatásba. A filmek hozzájárulnak ahhoz, hogy a fiatalok közelebb kerüljenek az adott problémához, könnyebben megérthető legyen számukra.

Diákjaink a Tizedes meg a többiek, valamint a Szeleburdi család című klasszikus magyar filmeket nézték meg a ceglédi George Pál Filmszínházban. A film segített megértetni tanulóinkkal a II. világháború viszontagságait úgy, hogy azokat mára már klasszikusnak számító humorral tálalja. („az oroszok már a spájzban vannak”). Továbbá betekintést nyertek egy család komikus, vidám mindennapjaiba.

A film 1965-ben a Magyar Játékfilmszemlén a társadalmi zsűri fődíját és a szakmai zsűri rendezői különdíját kapta, valamint Sinkovits Imre a legjobb férfialakítás díját.

A film 1966-ban elnyerte a Magyar Filmkritikusok Díját, 1968-ban pedig beválasztották az első „Budapesti tizenkettő” közé, 2012-ben pedig a Magyar Művészeti Akadémia tagjai által választott 53 magyar film közé.

Kereső

Archívum

KeresőKategóriákArchívum

🡅 Vissza az oldal tetejére 🡅

Image

Copyright © Monorierdei Fekete István Általános Iskola
error: Content is protected !!