Monorierdei Fekete István Általános Iskola

HAPPY-hét

2010 óta, a víz világnapjához (március 22.) kapcsolódóan meghirdetésre kerül a HAPPY-hét, ehhez a programhoz iskolánk is csatlakozott.

Tudniillik, hogy hazánkban a 6-8 éves gyermekek több mint 20%-a túlsúlyos vagy elhízott. Számos nemzetközi vizsgálat igazolja az elhízás és cukros, szénsavas üdítők mértéktelen fogyasztása közötti összefüggést. Ezek az üdítők hasznos tápanyagot alig tartalmaznak, károsítják a fogzománcot és egyes termékek a csontrendszerre is ártalmasak. Az általános iskolás korú gyerekek nagy százaléka naponta többször fogyaszt cukros, szénsavas üdítőt. Diákjaink folyadékbeviteli szokásainak megváltoztatását fontos feladatnak tekintjük, ezért is csatlakoztunk a programhoz. A program célja a gyerekek helyes folyadékfogyasztási szokásainak kialakítása, a vízivás népszerűsítése.

A hét folyamán diákjaink játékos formában olyan ismeretekhez juthattak, melyek hosszú távon hozzájárulhatnak a gyermekkori elhízás visszaszorításához. Tanulóink a tanórák keretében az ivóvízzel kapcsolatban filmet néztek, plakátot, társasjátékot, leporellót készítettek, szövegértési feladatokat oldottak meg. Mindenki számára nemcsak élvezetes, hanem tanulságos is volt ez a hét.

  1. március 21-25. Fényes Bata Anna, tanárnő

Kereső

Archívum

KeresőKategóriákArchívum

🡅 Vissza az oldal tetejére 🡅

Image

Copyright © Monorierdei Fekete István Általános Iskola
error: Content is protected !!