Monorierdei Fekete István Általános Iskola

Happy Hét

A Monorierdei Fekete István Általános Iskola 2022. március 21-25. között részt vett az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által tizenkettedik alkalommal meghirdetett országos vízfogyasztást népszerűsítő HAPPY-hét programon.

A program évek óta nagy népszerűségnek örvend a gyerekek és pedagógusok körében. A HAPPY-hét hatásai hosszú távon is eredményesek, hatására a diákok kevesebb cukros üdítőt fogyasztanak, az évek során több iskolában beszüntették a cukros üdítők árusítását, valamint ivókutak, ballonosvíz-adagolók kerültek kihelyezésre.

Az országosan meghirdetett HAPPY-hét alatt iskolánkban a pedagógusok felhívták a gyerekek figyelmét a folyadékpótlás jelentőségére.  A tanulók megnézték Az élet kútja című oktatóvideót, irodalom órán vízzel kapcsolatos szövegértési feladatokat oldottak meg, technika és rajz órákon vízivást népszerűsítő plakátokat és rajzokat készítettek, valamint online feladatokat oldottak meg. Az iskola folyosóján több vízfogyasztásra felhívó plakátot helyeztünk el,  amely sok érdekes információt tartalmaz az ivóvízről.

A HAPPY-hét során iskolánk tanulói megtanulták, hogy miért fontos a folyamatos folyadékpótlás; megismerték a vízivás előnyeit és az üdítőitalokban található cukor kedvezőtlen hatásait és nem utolsósorban felmérhették, hogy mennyi cukrot tartalmaznak az üdítőitalok.


Kereső

Archívum

KeresőKategóriákArchívum

🡅 Vissza az oldal tetejére 🡅

Image

Copyright © Monorierdei Fekete István Általános Iskola
error: Content is protected !!