Monorierdei Fekete István Általános Iskola

Járványügyi protokoll a Monorierdei Fekete István Általános Iskolában

Az 2020/2021. tanévben az Oktatási Hivatal a járványügyi készenlét idejére eljárásrendet dolgozott ki a köznevelési intézményekre vonatkozólag.

Ez a következő linken olvasható:

PDF dokumentum megtekintése

 

A Monorierdei Fekete István Általános Iskolára vonatkozó speciális kiegészítések:
• Az iskolába való belépéskor, a bejáratnál kézfertőtlenítőt biztosítunk.
• Az alsós évfolyamon tanulók az intézmény Szabadság utcai bejáratán jöhetnek be és hagyhatják el az intézményt.
• A felső évfolyamon tanulók az intézmény Gyöngyvirág utcai bejáratán jöhetnek be és hagyhatják el az intézményt.
• Az intézménybe látogató felnőttek részére az intézmény elhagyásáig szájat és orrot eltakaró maszk viselése kötelező.
• A tanítási órákon, foglalkozásokon a gyermekek számára a maszk viselése lehetséges, de nem kötelező.
• Beteg lázas gyermek nem jöhet iskolába. Amennyiben egy tanuló napközben belázasodik, illetve betegség tüneteit mutatja, akkor a többi tanulótól elkülönítjük, a szülőt értesítjük. Kérjük a szülőket, hogy a lehető legrövidebb időn belül vigye haza a beteg gyermeket.
• A várakozás, csoportosulás elkerülése érdekében kérjük, hogy bármilyen hivatalos ügy intézése vagy a pedagógusokkal történő konzultáció előtt, telefonon kérjenek időpontot és maszkban érkezzenek a megbeszélésre.
• Felhívjuk a szülők figyelmét arra, ha a gyermek hiányzik az iskolából, egyéb családi okok miatt, akkor is csak orvosi igazolás bemutatásával jöhet újra iskolába. Kérjük, hogy a gyermekorvos írja rá az igazolásra, hogy közösségbe mehet.

AZ INTÉZMÉNYEK LÁTOGATÁSA
A nevelési-oktatási intézményt kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja. Tájékoztatjuk a szülőket arról, hogy amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek (láz, köhögés, nátha, torokfájás) ne engedjék iskolába és a Nemzeti Népegészségügyi Központ aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél vagy közvetlen környezetében koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.
A tanítási órákon, foglalkozásokon a maszk viselése lehetséges, de nem kötelező.
A szülő, kísérő nem léphet be az iskola épültébe, csak az intézményvezető előzetes engedélyével.

AZ INTÉZMÉNYBEN VALÓ TARTÓZKODÁS ALAPVETŐ SZABÁLYAI
A szülők gyermekeiket csak az iskola kapujáig kísérhetik! A délután foglalkozásuk 16 óráig tartanak, a nem napközis tanulók az órarend szerint, eltérő időpontban végeznek. A napköziből tanulót, csak az üzenő füzetbe beírt kérésre tudunk elengedni. Az iskolába legkorábban reggel 7 órakor lehet jönni. Várakozás közben kerülni kell a közvetlen érintkezéseket, és kérjük a szülőket figyelmeztessék a gyermekeket a megfelelő távolság betartására. Mindannyiunknak be kell tartani az alapvető higiéniás szabályokat, tüsszentésnél, köhögésnél, kapcsolatfelvételnél. Mindenkinél legyen papírzsebkendő és maszk. Kötelező a gyakori kézmosás. Amennyiben lehetséges a szüneteket az udvaron töltjük. Testnevelés órákat, amennyiben nincs nagyon rossz idő, az udvaron tartjuk. A kötelező uszodai foglakozásokat a járványügyi szabályok miatt, felfüggesztjük.

TANULÓI HIÁNYZÁSOK KEZELÉSE
Annak a tanulónak az iskolai hiányzását, aki a vírusfertőzés szempontjából veszélyeztetett csoportba tartozik tartós betegsége (például szív-érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség, légzőszervi megbetegedések, rosszindulatú daganatos megbetegedések, máj- és vesebetegségek) vagy például legyengült immunrendszeri állapota miatt, erről orvosi igazolással rendelkezik, és azt bemutatja, esetleges hiányzását igazolt hiányzásnak kell tekinteni.
Igazolt hiányzásnak tekintendő továbbá, ha a gyermek hatósági karanténba kerül. Ezen időszakban a tanuló az otthona elhagyása nélkül, a pedagógusokkal egyeztetett kapcsolattartási és számonkérési forma mellett bekapcsolódhat az oktatásba, oly módon, hogy a pedagógusok e-mailen juttatják el számára a tananyagot és annak vázlatát.

TEENDŐK BETEG SZEMÉLY ESETÉN
Amennyiben felmerül a COVID-19 fertőzés gyanúja, fontos, hogy megfelelő felkészültséggel rendelkező egészségügyi dolgozó kerüljön értesítésre. A háziorvos, házi gyermekorvos, illetve a kezelőorvos jogosult a COVID-19 fertőzés gyanújára vonatkozóan nyilatkozni.
A gyermek az iskolába – hasonlóan más megbetegedésekhez, kizárólag orvosi igazolással térhet vissza. A belépéskor be kell mutatni az orvosi igazolást arról, hogy a gyermek egészséges és közösségbe mehet. Amennyiben az igazolást nem tudja pedagógusának átadni, úgy a gyermeket elkülönítjük. Értesítjük a szülőt, hogy a gyermeket vigye haza vagy mutassa be az orvosi igazolást. A gyermek az igazolás bemutatásáig nem vehet részt a közösségi oktatásban.

ISKOLAI ÜGYEK INTÉZÉSE
Mivel a szülő az intézmény épületébe nem léphet be, ezért az iskolai ügyek intézése munkaidőben (hétfő-péntek 8-16 óráig), e-mailen keresztül (feketeiskola.monorierdo@gmail.com), valamint telefonon (+36-30/310-6210) lehetséges.
Amennyiben befizetést szeretne intézni, a befizetés összegét lezárt borítékban, az összeget pontosan kiszámolva, legyen szíves gyermekével beküldeni az iskola titkárságára, vagy a tanuló osztályfőnökének. A befizetést igazoló nyugtát, átadjuk a tanulónak.
Kérjük és köszönjük felelős együttműködésüket gyermekeink és a magunk egészsége érdekében!

Monorierdő, 2020. 09. 08.
Hanyecz Anita
intézményvezető

Kereső

Archívum

KeresőKategóriákArchívum

🡅 Vissza az oldal tetejére 🡅

Image

Copyright © Monorierdei Fekete István Általános Iskola
error: Content is protected !!