Monorierdei Fekete István Általános Iskola

Herman Ottó Természetismereti Verseny

2018. május 27. Budapest

A 2017/2018-as tanévben a háromfordulós Herman Ottó Természetismereti Tesztversenyen 292 általános iskola, 870 harmadik, 750 negyedik, 840 ötödik és 690 hatodik osztályos tanulója vett részt. Iskolánk az idei tanévben 9. éve kapcsolódott be ebbe a versenybe.
A verseny három fordulóból áll, melynek megrendezésére a II. félévben került sor. Az I. forduló feladatait márciusban oldották meg diákjaink iskolánkban. Itt bárki részt vehetett, aki szereti a tantárgyat vagy csupán szerette volna megmérettetni magát. A II. fordulóra már csak azok mehettek, akik az I. fordulóban legalább 66%-os teljesítményt értek el. 12 ügyes diák volt iskolánkban, akik áprilisban oldották meg a II. forduló feladatait: Hajdu Csanád István 3.a, Hajdu Zsombor József 3.a, Demcsák Patrik 4.a, Szatmári János 4.a, Tscheki Róbert 4.a, Bone Dávid András 5.a, Dombi Dominik Milán 5.a, Debreczeni Anna Laura 6.a, Gál Martin 6.a, Juhász Sára 6.a, Jutas Rebeka 6.a, Szűcs Laura 6.a osztályos tanulók. A megoldott feladatokat Budakeszire postáztuk és izgatottan vártuk az eredményt, hogy ki jut tovább a harmadik fordulóra.

Ebben a tanévben az előző évekhez viszonyítva tanulóink kiválóan teljesítettek, hiszen a 12 tanulóból több mint fele, azaz 7 diák jutott be az országos döntőbe: Hajdu Csanád István 3.a, Hajdu Zsombor József 3.a, Demcsák Patrik 4.a, Bone Dávid András 5.a, Debreczeni Anna Laura 6.a, Juhász Sára 6.a, Szűcs Laura 6.a. A hét tanuló nagyon sokat készült a versenyre. Az előző évek feladatait alaposan áttanulmányozták, ami több mint ezer kérdést jelentett. A megoldott feladatok kikérdezésében az alsó tagozatos tanítók és a szülők is segítettek. Lelkiismeretesen, nagy kitartással készült mind a hét gyerek a döntőre.
A versenyzőknek jól kellett tájékozódni a térképen, ismerniük kellett az aktuális eseményeket, a 2018-as év élőlényeit, az egész élővilágot a legapróbb részletekig. A tanulók 30 kérdést kaptak, majd a helyes választ/válaszokat (sokszor több jó megoldás is van), kellett bekarikázniuk. Széleskörű tudással és logikus gondolkodással kellett rendelkezniük, le kellett küzdeniük az izgulást, átgondoltan kellett bekarikázniuk a megfelelő megoldásokat.
Az országos szintű döntőt 2018. május 27-én, vasárnap 10 órától rendezték meg a Budapesti Műszaki Egyetem Központi Épületében. Összesen 490 tanuló vett részt az ország különböző pontjaiból. 130 harmadikos, 125 negyedikes, 120 ötödikes és 115 hatodikos tanuló. A versenyfeladatok megíratása után a helyszínen értékelték az eredményeket, a legjobbak könyvjutalomban részesültek. A monorieredei diákokat szüleik és Virágos Péter tanító kísérte a döntőre. A nagy izgalom után, míg a feladatokat javították a Duna-parton lazíthattak, sétálhattak diákjaink.
A hét tanulóból két diákunk ért el helyezést: Bone Dávid András V. helyezést és Juhász Sára VI. helyezést ért el.

Megérte a sok-sok tanulás, jövőre újult erővel indulunk a versenyre!

 

Fényes Bata Anna földrajz szakos tanárnő

Kereső

Archívum

KeresőKategóriákArchívum

🡅 Vissza az oldal tetejére 🡅

Image

Copyright © Monorierdei Fekete István Általános Iskola
error: Content is protected !!