Monorierdei Fekete István Általános Iskola

Fenntarthatósági Témahét versenyeredménye

A Fenntarthatósági Témahét keretében több verseny került kiírásra, melyekhez iskolánk tanulói is csatlakoztak. A legjobbnak ítélt pályamunkákat elküldtük a szervezőknek és izgatottan vártuk az eredményt.

1. Gondold újra! – kreatív pályázat

A diákoknak újrahasznosítható anyagokból kellett használati tárgyakat készíteni, amely lehetett bútor, ruha, vagy bármilyen használati tárgy. Iskolánkat ebben a kategóriában  Lendér Panna Leila 7.b és  Hajdu Péter László 8.a munkái képviselték.

2. Mesélő vízcsepp pályázat

A tanulóknak egy vízcsepp helyébe kellett beleképzelniük magukat, és arról egy szabadon választott művészeti alkotást kellett készíteniük, rajz, fotó, szépirodalmi mű, zenemű, képregény, infografika, kisfilm is lehetett. Lendér Bence Márk 5.b és  Marozsán Ádám 7.a szépírodalmi munkáikat küldtük el.

3. Zöld fakanál receptíró pályázat

A saját térségre jellemző étel receptjét kellett benyújtani, amely helyi és szezonális alapanyagok felhasználásával készül. A Szervezők az elkészített étel receptjét, fotóját és történetét várták a pályázatra. Iskolánkból Polgár Luca Tünde 5.a osztályos tanuló receptje került elküldésre.

Lendér Panna Leila 1. helyezést ért el a 2022. évi Fenntarthatósági Témahét keretében meghirdetett Gondold újra! pályázat, közép-magyarországi régió, 5-8. évfolyamos kategóriájában.

A hivatalos díjátadóra a PontVelem Nonprofit Kft. által szervezett zártkörű, sajtónyilvános AlmaZöld Konferencia és díjátadó gálán került sor, az Ensana Thermal Hotel – MAGNÓLIA termében, a Margitszigeten. A rendezvényen elsősorban nyertes diákok és felkészítő tanáraik vettek részt, ahol többek között Kovács András Péter humorista előadásával és finom ebéddel kedveskedtek a megjelenteknek.

Gratulálunk versenyzőinknek!

Írta: Fényes Bata Anna, felkészítő tanár

Kereső

Archívum

KeresőKategóriákArchívum

🡅 Vissza az oldal tetejére 🡅

Image

Copyright © Monorierdei Fekete István Általános Iskola
error: Content is protected !!