Monorierdei Fekete István Általános Iskola

A HERMAN OTTÓ VERSENY

A 2021/22. tanévben az 5. és 6. évfolyamos tanulók számára ismét megrendezésre került a háromfordulós, országos HERMAN OTTÓ VERSENY. A járványhelyzetre való tekintettel a 3. és 4. évfolyamnak ebben a tanévben nem rendezték meg a versenyt, ők vígaszként egyfordulós, ingyenes online tesztet oldhattak meg. Iskolánk 13 éve vesz részt ezen a tesztversenyen.

Az ingyenes válogató, az 1. forduló célja azoknak a tanulóknak a kiválasztása, akiket teljesítményük alapján érdemesnek tartunk a verseny következő fordulójára benevezni. Iskolánkban március közepén oldották meg ötödikeseink és hatodikosaink a feladatsort. A feladatok javítása az iskolában történt, így az eredményt azonnal megtudták a diákok.

Hat tanuló folytatta tovább a versenyzést, azaz indult tovább a 2. fordulóra, amit több órás felkészülés előzött meg. Minden résztvevő külön feladatlapot és sorszámozott kódlapot kapott. A feladatokat a tanulók az iskolában, tanári felügyelettel április 12-ig oldhatták meg, amit Budaörsre postáztunk. A legjobb eredményt elért tanulók meghívást kaptak az országos döntőre, amelyen évfolyamonként az első 100-150 tanuló (a versenyzők 12-15 %-a) vehetett részt. Izgatottan vártuk az eredményt.

Iskolánkból a benevezett hat tanulóból négy folytathatta tovább a versenyzést: Pádár Richárd József 5/B, Szatmári Domonkos 5/A, Dzsupin Ninett 6/A, Huszár Janina 6/A. Még nagyobb lendülettel készültek, az ötödikesek és a hatodikosok 2-2 délutánt fordítottak a természettudományra. Az országos döntőt május 21-én, szombaton 10.00 órától 13.00 óráig rendezték meg az ELTE Lágymányosi Campus Déli Épületében. A versenyfeladatok megíratása után a helyszínen értékelték az eredményeket, a győztesek könyvjutalomban részesültek.

Szatmári Domonkos 5/A VI. helyezést ért el. Gratulálunk versenyzőinknek!

Fényes Bata Anna, felkészítő tanár

Kereső

Archívum

KeresőKategóriákArchívum

🡅 Vissza az oldal tetejére 🡅

Image

Copyright © Monorierdei Fekete István Általános Iskola
error: Content is protected !!