Monorierdei Fekete István Általános Iskola

Herman Ottó verseny

A 2020/21. tanévben a 3.-4.-5.-6. évfolyamos tanulók számára ismét megrendezésre került a HERMAN OTTÓ VERSENY. A háromfordulós, országos, egyéni tesztverseny lebonyolítása a következő módon történt:

Az első fordulót február elején tartottuk iskolánkban, ahol sok alsós és felsős diákunk vett részt. Ez a forduló ingyenes és célja azoknak a tanulóknak a kiválasztása, akiket teljesítményük alapján érdemesnek tartunk benevezni a verseny következő fordulójára. A második forduló nevezési határideje az iskolazárás idejére esett, így alsó tagozatos diákjaink úgy döntöttek, hogy nem folytatják tovább a versenyzést. Nemcsak iskolánkból, hanem az egész országból lényegesen kevesebb volt a versenyző a járványhelyzet miatt. Három hatodikos tanulónk azonban nem hátrált meg, tovább folytatták a versenyzést. Mindhárman már harmadikos koruk óta részt vesznek ezen a versenyen. Otthon, önállóan készültek a következő fordulóra, az előző évek feladatainak megoldásával. A második fordulót április végén írták meg iskolánkban, amikor az alsó tagozatos diákjaink számára nyitva volt az iskola. Izgatottan vártuk az eredményt, hogy ki jut tovább a döntőbe. Nagy örömünkre, mindhárom diákunk országos döntős lett! A döntőt május 29-én, szombaton online keretek között rendezték meg. Az összes meghívott 95%-a, azaz 202 versenyző küldött megoldásokat.

Büszkék vagyunk mindhárom tanítványunkra, akik gyönyörű eredményt értek el:
• Hajdu Csanád István 2. hely
• Hajdu Zsombor József 3. hely
• Marozsán Ádám 3. hely

Ha a járványhelyzet megengedi, szeptember utolsó szombatján egy korlátozott számú szuperdöntőt szeretnének rendezni a szervezők, csak a legjobbaknak, az 1-2-3. helyezetteknek.

Gratulálunk versenyzőinknek!

Fényes Bata Anna, tanárnő

Kereső

Archívum

KeresőKategóriákArchívum

🡅 Vissza az oldal tetejére 🡅

Image

Copyright © Monorierdei Fekete István Általános Iskola
error: Content is protected !!