Monorierdei Fekete István Általános Iskola

Mikor jön a Mikulás?

2019. december 6.

A kisgyerek mindig izgatottan várja őt. Mi lehet jobb, mint dallal, tánccal, verssel köszönteni ezt a jóságos, öreg bácsit? Ezt az 5.-esek is így gondolták. Heteken át nagy lelkesedéssel készültek a fogadására.

A próbák egyszerre voltak megterhelőek, egyben vidámak, játékosak. Fárasztó egy egész műsort megtanulni, de remek szórakozás közben táncolni, énekelni. Mindezt maguk és a meghívottak, az óvodások kedvéért!

Végre elérkezett a várva várt nap. Az ovisok izgatottan érkeztek meg, és helyezkedtek el a tornateremben. Azonnal két, igazi ördögfióka, csintalan, pimasz krampuszok szórakoztatták őket. Nokedli és Hokedli nem átallottak megdézsmálni a Hírnökök által hozott édességeket, még verekedtek, árulkodtak is. Nem csoda, hogy a Főkrampusz megbüntette őket, később a Mikulásnál is dolgozniuk kellett. Majd a krampuszok és a manók is táncra perdültek. Aztán szép verscsokorral, a gyönyörű Hópihék táncával fokozódott a várakozás izgalma. De Télország messze van, a Mikulásnak sok helyre kell utaznia, így még dalokkal is köszöntöttük őt.

Végre itt van! Megérkezett! Szánkóját a manócskák kísérték! S miután megbizonyosodott arról, hogy nálunk is sok a jó gyerek, szaloncukorral, más, finom édességgel kedveskedett a gyerekeknek.

Az óvodások szép élménnyel gazdagabban mentek el, az elsősök pedig megfogadták: ezentúl jók lesznek. Ezt be is kell tartaniuk, hiszen a Mikulás csak a jó gyerekeknek hoz ajándékot. Kedves Mikulás! Várunk Téged jövőre is!

File Irén felkészítő tanárnő

Kereső

Archívum

KeresőKategóriákArchívum

🡅 Vissza az oldal tetejére 🡅

Image

Copyright © Monorierdei Fekete István Általános Iskola
error: Content is protected !!