Monorierdei Fekete István Általános Iskola

Kele napja

2019. április 13.

Ebben a tanévben is megrendezésre került a Fekete István nevét viselő iskolák diákjait és tanárait összehívó országos verseny a Kele Nap.
Idén Mosonmagyaróváron a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdasági- és Élelmiszertudományi Kara adott otthont a versenynek. Sokféle versenyszámban mérhették össze tudásukat egymással a gyerekek.
A mi iskolánkból 4 tanuló alsós ügyességi versenyben jeleskedett. A második évfolyamból Szabó Noémi és Sebők Zalán, míg a negyedik évfolyamból Lendér Panna és Ujj Máté tanulók vettek részt a versenyen.
Az ügyességi verseny lebonyolításának helyszíne az egyetem tornacsarnoka volt. A gyerekeknek 6 változatos feladaton keresztül kellett megmutatni, összemérni erejüket, ügyességüket másik 7 iskola csapatával szemben. A tisztességes helytállás eredményeként végül a harmadik helyen végzett a csapat. A feladatok között volt például célba dobás zsámolyba; szlalomozva szivacskézilabda vezetése floorball ütővel; helyből távolugrás; zsákban ugrálás; ergométer és műanyag hengeren „mocsárjárás”.
A verseny végeztével pihenésképpen lehetett íjászkodni, ahol mindenki kipróbálhatta magát, továbbá az egyetem egyik oktatójának vezetésével részt vehettünk egy kis tárlatvezetésen is. Megtekintettük az egyetem egyik híres hallgatójának, Fekete Istvánnak a szobrát is. Láttunk állatpreparátumokat (erdei állatok, madarak), továbbá mezőgazdasági állatok (szarvasmarha, ló) csontvázait is.
A tisztességes helytállás eredményeként végül harmadik helyezést ért el a kis csapat. Oklevéllel, éremmel és egyéb kisebb-nagyobb ajándékokkal jutalmaztak a szervezők, melyeknek nagyon megörültek a gyerekek és persze a jelenlévő szüleik is.

Írta: Lénárt Gábor felkészítő tanító

Kereső

Archívum

KeresőKategóriákArchívum

🡅 Vissza az oldal tetejére 🡅

Image

Copyright © Monorierdei Fekete István Általános Iskola
error: Content is protected !!