Monorierdei Fekete István Általános Iskola

Játékos Sportverseny – Diákolimpia

2018. december 4. Maglód

Az idei tanévben is megrendezésre került a Diákolimpián belül a „Játékos Sportverseny” kategória az alsó tagozatos diákok között. A több fordulóból álló verseny első (más néven a körzeti versenye) megmérettetésére december 04-én került sor a Maglódi Vermesy Péter Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.
A versenyen 4 iskola válogatott csapata mérte össze tudását: a Monori Jászai Mari Általános Iskola, a Maglódi Vermesy Péter Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, Abonyból a Somogyi Imre Általános Iskola, továbbá a Monorierdei Fekete István Általános Iskola. A verseny 2 órán keresztül tartott.


Szeptember közepén került sor iskolánkban az alsó tagozaton a csapat tagjainak összeválogatására, mint gyorsaság, ügyesség, rátermettség szempontjából. A második évfolyamból (Sebők Zalán Barnabás, Vita Károly, Pásztor Dominik), a harmadik évfolyamból (Bágyi Csenge, Dzsupin Ninett, Lánczi István, László Márk, Magócsi Dóra, Micsu Auróra, Samu István, Szűcs Nóra, továbbá Kuzma Flóra, Ormay István, Panyik Diána), míg a negyedik évfolyamból (Székely Blanka és Ujj Máté), valamint az 5. évfolyamból Pásztor Alexa és Hajdu Péter erősítette csapatunkat.
A versenyt két hónapos felkészülés előzte meg, ahol az MDSz (Magyar Diáksport Szövetség) által kiadott „Játékos Sportverseny” feladatgyűjteményében összeállított gyakorlatokból készültünk. Az ebben található 29 játékos gyakorlat közül a versenyt megelőző egy hónappal kaptuk meg pontosan, hogy melyik az a tíz gyakorlat, melyek szerepelni fognak a versenyen. Így ennek ismeretében már sokkal céltudatosabban tudtam a gyerekeket felkészíteni a versenyre.
Néhányat említenék csupán érdekesség képen ezek közül (kötélhajtás, kötélhúzás, váltófutás bottal, labdahordás kosárban társ segítségével… stb.).
A csapatok között nagyon éles küzdelem folyt, mely az eredményen is meglátszott, főleg a második és a harmadik helyezettnél.
A szoros küzdelem végén sikerült megszereznünk a továbbjutást érő második helyet, melynek a gyerekek és persze az ott szurkoló szülők velem együtt nagyon örültek.
E sikert kihasználva még keményebben és elszántabban készülünk a hamarosan, valamikor a jövő év januárjának első két hetében megrendezésre kerülő területi versenyre is.

Lénárt Gábor felkészítő pedagógus

Kereső

Archívum

KeresőKategóriákArchívum

🡅 Vissza az oldal tetejére 🡅

Image

Copyright © Monorierdei Fekete István Általános Iskola
error: Content is protected !!