Monorierdei Fekete István Általános Iskola

Lengyelországban jártunk

2018. október 13-14. Lengyelország, Jasló

A lengyel köztársaság 100 éves évfordulója alkalmából rengeteg rendezvényt szerveztek a testvérországban. Ennek keretén belül kapott a JUSTITIA SC röplabda szakosztálya is meghívást egy gyermek női röplabda tornára, Jaslo városába, október 13-14-re. Iskolánk több tanulója is részt vett a nemzetközi, barátságos tornán: Kontrás Alexandra, Jutas Rebeka, Kocsis Ramóna és Sziráki Nikolett. Az utazás ismételten közösen történt a biatorbágyi Viadukt SE-vel. Az utazás remek hangulatban telt, és pazar látványt nyújtott az őszi színekbe átöltöző Tátra.
A csapatok 3 csoportra voltak bontva, a mi játékosaink a „C” csoportba kerültek, tekintettel arra, hogy még az elején vannak a röplabdának. Így is voltak olyan ellenfeleik, akik jóval magasabban voltak már képezve, de végig helyt álltak, és nem adták fel a mérkőzéseket. A lányok remek teljesítményt nyújtottak, mérkőzésről mérkőzésre egyre ügyesebbek voltak. A meccsek végén megbeszéltük, ki miben volt jó, hogyan látták a többiek, valamint, hogy legközelebb, mire kell jobban odafigyelni.


A tornán részt vettek ukrán, szlovák, szerb és természetesen lengyel csapatok is. Minden csapatról elmondható, hogy szépen játszottak, főleg az ukrán lányok voltak tekintettel a magyar csapatra.
Szombati napon voltak a selejtezők, majd vasárnap már a helyosztó mérkőzéseket játszották. A szervezés remek volt, minden meccs gördülékenyen folyt le. Ez annak is volt köszönhető, hogy időkorlát volt a mérkőzésekre, így szinte esélyt sem adtak az esetleges csúszásnak.

A lányok nagyon jól érezték magukat mind a két nap, és rengeteget tanultak ezen a rövid, ám fárasztó időben. Mikor még ott voltunk kérdezték, hogy mikor megyünk legközelebb külföldre játszani. Szerencsére ígéretet kaptunk az ukrán és a szerb csapattól is, hogy ha náluk is lesz hasonló torna, meg fognak hívni minket is.
Hálás köszönet a szülőknek, hogy elengedték a lányokat ilyen messzire játszani, és a JUSTITIA SC vezetőségének a szervezésért.

Kézér Dávid testnevelő tanár

Kereső

Archívum

KeresőKategóriákArchívum

🡅 Vissza az oldal tetejére 🡅

Image

Copyright © Monorierdei Fekete István Általános Iskola
error: Content is protected !!