Monorierdei Fekete István Általános Iskola

Múzeumlátogatás

A Mezőgazdasági Múzeumban jártunk

2018. október 17. Budapest

Erre a délutáni kirándulásra csak az 5.-6. osztályosok jelentkezhettek.
A múzeumban részt vettünk egy játékos programon, amelynek neve: Bűvös Erdő. Ebben a játékban 16 feladat volt. A kérdésekre 3 db válasz lehetőségünk volt, ki kellett választani a helyeset. Ez a játék eléggé becsapós volt. Nagyon sok könnyű és nagyon sok nehéz kérdést is tartalmazott a feladatlap.

Kisebb csoportokra voltunk bontva. Minden csoportban általánosan 4-5 gyerek volt. Minden feladathoz volt egy választábla, amely a segítségünkre volt, a helyes válasz megadásában. Itt kellett keresnünk a megfelelő válaszok jeleit, ha megtaláltuk a jelet, akkor be kellett ragasztani a megfelelő matricát a helyes válasz helyére. Miután minden csapat végzett a feladatok megoldásával, akkor le kellett adni a feladatlapokat. A jó megoldásokért cserébe kaptunk csokoládét és egy puzzle-t emlékbe.
Pihentünk egy keveset és utána átmentünk az épületnek azon részébe ahol az állandó kiállítások kezdődtek. A kiállításokon régi magyar állatokat láttunk, és azok mellett pedig a hagyományos paraszti életből találtunk korhű válogatást. Nagyon sok régi használati eszközzel találkoztunk: sarlóval, kaszával, ekével, boronával, cséplőgéppel, sajtárral, vajköpülővel. Bementünk egy olyan helységbe is ahol ősi állatok koponyái, csontjai voltak: rókák, kacsák, gólyák, nyulak, medve és még sok más állat. Láthattunk igazi jurta sátrat felállítva, ahová bementünk, és vályogházat búboskemencével. A többi teremben a hazai növényeinkből találtunk gyűjteményes tárlókat. Ez a hely volt az utolsó állomáspontunk.
Nekem személy szerint nagyon tetszett a kirándulás, hiszen nagyon sok érdekes dolog volt a múzeumban. Érdemes elmenni ide, mindenkinek ajánlani tudom.

Jócsák Tamara 6.a osztályos tanuló

Kereső

Archívum

KeresőKategóriákArchívum

🡅 Vissza az oldal tetejére 🡅

Image

Copyright © Monorierdei Fekete István Általános Iskola
error: Content is protected !!