Monorierdei Fekete István Általános Iskola

Pályaválasztunk!

2018. október 4.
Ahogy telnek a tanítási napok, a nyolcadikosok egyre jobban érzik, közelednek életük első, nehéz döntéséhez: hol képezik magukat tovább? Nem hagyjuk őket magukra: az osztályfőnökök folyamatosan tájékoztatják valamennyiüket a középiskolákról, négyszemközti elbeszélgetéseken lehetőségeikről és felvételi esélyeikről. A nyílt napok programjain újabb információkat szerezhetnek, megismerkedhetnek szakmákkal, ottani diákokkal, tanárokkal.
Ezt a célt szolgálják, a különböző helyszíneken megrendezett pályaválasztási börzék. Október 4-én, a monori JAG tornaterme adott ennek otthont. A gyerekek, a 7.-esekkel kibővülve a tankerület által biztosított busszal érkeztek. A középiskolák képviselői, tanárok-és diákok már várták őket. Előzőleg iskolánk tanulóit, az osztályfőnökök fölkészítették az izgalmas beszélgetésekre. Így bátran, talpraesetten fordultak az ottaniakhoz.

Egyesek a műszaki, kereskedelmi-és vendéglátóipari, mások az informatikai képzések iránt érdeklődtek. Az egészségügyi, erdészeti, mezőgazdasági középiskolák is szép sikereket értek el. A bizonytalankodók a Kormányhivatal szakembereihez fordulhattak: hasznos tanácsokkal lettek gazdagabbak. Még a gyerekek szórakoztatásáról is gondoskodtak: a jövő artistái mutatták be tánc- és énektudásukat. Tartalmas- és hasznos időt töltöttünk Monoron, sok nyolcadikos tanuló boldogan jelentette ki: már tudja, hogyan tovább! Sikeres felvételit gyerekek!

File Irén tanárnő

Kereső

Archívum

KeresőKategóriákArchívum

🡅 Vissza az oldal tetejére 🡅

Image

Copyright © Monorierdei Fekete István Általános Iskola
error: Content is protected !!