Monorierdei Fekete István Általános Iskola

Herman Ottó Természetismereti Tesztverseny

2017. május 28.

A háromfordulós Herman Ottó Természetismereti Tesztversenyen ebben a tanévben 296 általános iskola 880 III., 920 IV., 770 V. és 740 VI. osztályos tanulója vett részt.
Az első fordulót március elején az iskolánkban írták meg diákjaink, és aki itt elérte a 65%-ot, továbbjutott a második fordulóra. Iskolánkban 12 szerencsés diák volt: Szatmári János László 3.a, Nagy Gábor 4.a, Tóth Ákos 4.a, Barcsai Virgínia 4.b, Halasi Zsuzsanna 4.b, Schlagmüller Noel 4.b, Vaszi Rómeó 4.b, Debreczeni Anna Laura 5.a, Juhász Sára 5.a, Jutas Rebeka 5.a, Szűcs Laura 5.a, Vartik Fanni Laura 6.a.


A második forduló megírására sokat készültek tanulóink az előző évek feladataiból, és az órákon tanultakat tovább bővítettük, fejlesztettük. A kérdések nagyon változatosak voltak, hiszen a természet átszövi az egész életünket, kapcsolatban áll mindennel. Nemcsak az élővilágot kellett jól ismerni, hanem logikai, számolási feladatokat hibátlanul megoldani, a térképen és a természetben tájékozódni, hazánkat és a Földet ismerni, és az aktuális eseményeket a legapróbb részletekig tudni kellett. A továbbjutott tanulók nagyon szeretik a természetismeretet, így örömmel, jókedvvel teltek a felkészülések. A második forduló április 11-én került megrendezésre iskolánkban. Izgatottan vártuk az eredményt, hogy ki jut tovább a harmadik fordulóra.

Összesen 150 iskola 475 diákja vett részt a döntőn május 28-án, a Budapesti Műszaki Egyetem Központi Épületében. Iskolánk négy tanulója is köztük volt. Májusban még nagyobb lelkesedéssel készültünk, heti 2-4 órában.

Íme az eredmény:

3. helyezés: Debreczeni Anna Laura 5.a,
6. helyezés: Juhász Sára 5.a,
8. helyezés: Vartik Fanni Laura 6.a,
11. helyezés: Szatmári János László 3.a.

Megérte a sok tanulás! Gratulálunk nekik!

Fényes Bata Anna, felkészítő tanár

 

Kereső

Archívum

KeresőKategóriákArchívum

🡅 Vissza az oldal tetejére 🡅

Image

Copyright © Monorierdei Fekete István Általános Iskola
error: Content is protected !!