Monorierdei Fekete István Általános Iskola

Diákolimpiai Játékos Sportverseny

2016. december 7. Maglód

2016. december 07-én került megrendezésre Maglódon a Vermesy Péter Általános Iskolában a 2016/2017-es tanév diákolimpiai játékos sportvetélkedőjének körzeti döntője. A versenyen három iskola vett részt. A Monorierdei Fekete István Általános Iskola, Vecsésről a Halmi telepi Általános Iskola, továbbá Maglódról a Vermesy Péter Általános Iskola.
Mindhárom iskolából összesen 18 tanuló mérhette össze tudását. (6 tanuló a 2. évfolyamról, 6 tanuló a 3. évfolyamról és 6 tanuló a 4. évfolyamról). A verseny során 10 feladatot kellett végrehajtani minél gyorsabban. (pl.: kötéláthajtás; futás váltóbottal; szlalom kézilabda vezetés; gátakadály; utazó labda; páros adogatás; karikakirakó; alagútakadály; pók- és rákjárás és a legutolsó feladat a kötélhúzás volt). Minden feladatban azonban csupán 12 fő vehetett részt. (2fiú – 2 lány a 2.; a 3. és a 4. évfolyamról). Így a többiek cserék voltak. A győztes az a csapat lett, aki a legtöbb pontot gyűjtötte össze.
A feladatok nem voltak számunkra ismeretlenek, így még nagyobb elszántsággal tudtunk készülni a versenyt megelőző két hétben minden nap.


A gyerekek nagy örömmel várták a verseny napját. Megérkezésünket, s regisztrációnkat követően bele is vágtunk a versenyzésbe, mely egy órán keresztül tartott. Öröm volt látni csapatunk versengését, kitartását még akkor is, amikor sajnos sokszor jobbnak bizonyultak az ellenfelek. De nem adta fel a csapat, s így a dobogó harmadik helyén zártuk a versenyt, mely még inkább megerősítette a gyerekek kedvét, hogy a jövő évi diákolimpiai versenyen még jobb helyezést érjünk el.

A csapat tagjai:

– Papp Bianka, Lendér Panna, Marozsán Ádám, Hajdu Csanád, Hajdu Zsombor és Bán Balázs 2. osztályos tanulók
– Pásztor Alexa, Vartik Réka, Reininger Alexandra, Johnson Benedikt és Demcsák Patrik 3. osztályos tanulók
– Barcsai Virginia, Steijszkál Evelin, Nagy Réka, Jóri Gergő, Schlagmüller Noel és Hornyák Zétény 4. osztályos tanulók

Lénárt Gábor felkészítő tanító

 

 

Kereső

Archívum

KeresőKategóriákArchívum

🡅 Vissza az oldal tetejére 🡅

Image

Copyright © Monorierdei Fekete István Általános Iskola
error: Content is protected !!