Monorierdei Fekete István Általános Iskola

Jutalomkiránduláson voltunk!

2019. április 12-én délután iskolánk alsó tagozatának legjobb, legszorgalmasabb és legügyesebb tanulói közül 27-en jutalomkiránduláson vehettek részt a Humanitás Szervezet felajánlásából a budapesti Minipoliszban.
A szervezet képviselője személyesen várt minket a Deák téren. Rövid séta után találkozhattunk a szervezet több tagjával. Tőlük tudtuk meg, hogy rajtunk kívül még egy másik iskolát is segítettek egy ilyen kirándulással. Közös fényképezés után birokba is vehették a diákok a mini várost.
Több foglalkozást is kipróbálhattak. Többen voltak postások, szorgalmasan kézbesítették a leveleket, csomagokat. Mások a DM üzletben vásároltak, de ők voltak a pénztárosok is. Megtanulták a pénztárgép használatát. A vasút, a tűzoltóság és a rendőrség is vonzotta az ifjakat. A lányok kipróbálhatták a recepciósi feladatokat a szállodában vagy éppen a fodrászszalonban szépültek. Néhányan pizzát készítettek vagy a felszerelt konyhában vacsorát készítettek. Ha valakinek megfájdult volna a foga, várta a mini fogorvosi rendelő, teljes felszereléssel. Készíthettek rádióműsort is, de a színpadra is felállhattak! Fiúk-lányok kedvenc helye volt a közlekedési pálya, ahol kerékpárral, rollerrel vagy kicsi motorral is közlekedhettek. Minden szabályt szigorúan be kellett tartani, még a gyalogosoknak is! Biztonságra a rend éber őrei vigyáztak, a szabályszegőket várta a mini börtön, de előtte nyilvántartásba került a vétkes!
Nagyon gyorsan elszaladt az a néhány óra, amit a Minipoliszban tölthettünk! Útravalónak mindenki szendvicseket, üdítőket kapott, illetve egy ajándékcsomaggal is kedveskedett vendéglátónk, így tette még emlékezetesebbé ezt a délutánt!
Köszönjük, hogy a mi iskolánk is kiválasztott lehetett, fantasztikus élményekkel gazdagodhattak tanulóink!

Írta: Greksa Lászlóné tanítónő, az alsós munkaközösség vezetője

Kereső

Archívum

KeresőKategóriákArchívum

🡅 Vissza az oldal tetejére 🡅

Image

Copyright © Monorierdei Fekete István Általános Iskola
error: Content is protected !!