Monorierdei Fekete István Általános Iskola

Szülői tájékoztatás

Tájékoztatás a 2024/2025. tanévre szóló általános iskolai beiratkozás folyamatáról

A teljes eredeti (nem kivonatolt) dokumentum itt olvasható: TÁJÉKOZTATÁS

TISZTELT SZÜLŐ/TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!

Tájékoztatom, hogy a 2024/2025. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás 2024. április 18-án és április 19-én történik, melynek során személyes módon szükséges beíratnia tanköteles korba lépő gyermekét. Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába szeretné beíratni gyermekét, a választott iskolában akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is jelentkezése során.

Kérem a szülőket/törvényes képviselőket, hogy csak egy általános iskolába nyújtsák be gyermekük jelentkezését.

Tájékoztatom Önöket, hogy 2024. március 27-től a személyes beiratkozást megelőzően lehetőségük van a KRÉTA-rendszer felületén keresztül előzetesen rögzíteni tanköteles gyermekük adatait.

Kérjük, hogy az iskolánk honlapján a Beiratkozás/Segítség  menüpontban található a beiratkozáshoz szükséges adatok előzetes felöltéséhez segédlet alapján végezze el a 3. diakép alján megadott link segítségével az előzetes Kréta adatszolgáltatást.

Hangsúlyozzuk, hogy a személyes megjelenés a beiratkozás folyamata során kötelező, de javasoljuk és kérjük az előzetes KRÉTA-adatszolgáltatást elvégezni, mert ezáltal jelentősen könnyebbé és gyorsabbá válik a személyes ügyintézés mindenki számára.

Intézményünkben a beiratkozás a következőképpen alakul: 2024. április 18-án 08.00-17.00 óráig és 19-én 08.00-16.00 óráig várjuk a szülőket az iskola titkárságán.

A személyes beiratkozás, illetve a dokumentumok bemutatása során a szülőnek/törvényes képviselőnek szükséges nyilatkoznia az etika/hit- és erkölcstan kapcsán, hogy az etikaoktatást vagy a hit- és erkölcstanoktatást választja, illetve hit- és erkölcstan választása esetén, melyik egyház hit- és erkölcstan tanításának megszervezését kéri gyermeke számára.

Fontos, hogy az általános iskolai beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat, nyomtatványokat mindkét törvényes képviselő aláírásával ellátva kell benyújtani. A különélő szülők a gyermek sorsát érintő lényeges kérdésekben (így az iskola megválasztásában) közösen gyakorolják jogaikat akkor is, ha a szülői felügyeletet a szülők megállapodása vagy a bíróság döntése alapján az egyik szülő gyakorolja, kivéve, ha a gyermekétől különélő szülő felügyeleti jogát a bíróság e tekintetben korlátozta vagy megvonta. Részletes tájékoztatás olvasható a témáról iskolánk honlapján Beiratkozás / Letölthető dokumentumok / Tájékoztató a szülői felügyeleti jogról alatt.

Kérjük, hogy amennyiben nincs mód arra, hogy mindkét szülő megjelenjen a beiratkozás alkalmával, akkor a beiratkozást intéző szülő hozza magával a kitöltött meghatalmazást, melyet honlapunkról is letölthet. Összegezve, kérjük a beiratkozáshoz az alábbi eredeti dokumentumokat és kitöltött, aláírt nyilatkozatokat hozzák magukkal:

  • A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány
  • A gyermek nevére kiállított TAJ kártya
  • A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány
  • Nyilatkozat a gyermek törvényes képviseletéről (honlapunkról letölthető)
  • Nyilatkozat az etika / hit- és erkölcstan oktatásról (honlapunkról letölthető)
  • Nyilatkozat a diákigazolvány igényléséről szóló tájékoztatásról (honlapunkról letölthető)
  • Meghatalmazás a beiratkozáshoz (honlapunkról letölthető), amennyiben a személyes beiratkozás alkalmával csak az egyik szülő tud megjelenni.

A beiratkozási napok elteltével, 2024. április 22-én a kötelező felvételt biztosító, körzetes általános iskolába jelentkező körzetes gyermekek felvételre kerülnek. A körzettel rendelkező iskolába jelentkező, nem körzetes gyermekek esetében egyaránt legkésőbb 2024. április 26-ig döntenek a gyermekek felvételéről és ezután küldik el határozatukat a szülőnek. A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, adatok megadása kapcsán Ön segítséget kérhet gyermeke óvodájától – óvoda OM azonosítója, gyermekük oktatási azonosítója tekintetében.

Természetesen iskolánk, illetve szükség esetén a Monori Tankerületi Központ is rendelkezésre áll a jozsef.villand@kk.gov.hu e-mail címen, illetve a 29/795-218-as telefonszámon a körzetes iskolákkal kapcsolatos információk, a beiratkozás rendjére vonatkozó kérdések esetén.

Bármilyen egyéb beiratkozással kapcsolatos kérdését felteheti az alábbi elérhetőségeken: tel: 29/360-397, 30/310-6210, e-mail: feketeiskola.monorierdo@gmail.com

Kereső

Archívum

KeresőKategóriákArchívum

🡅 Vissza az oldal tetejére 🡅

Image

Copyright © Monorierdei Fekete István Általános Iskola
error: Content is protected !!