Monorierdei Fekete István Általános Iskola

Honvédelmi Airsoft Szituációs Nemzeti Lövészverseny

2018. november 10. Budapest

Honvédelmi Airsoft Szituációs Nemzeti Lövészversenyen

A Honvédelmi Sportszövetség és a ZEN Rendészeti Sportegyesület első „Honvédelmi Airsoft Szituációs Nemzeti Lövészversenyére” kaptunk meghívást, amely a Rapidshooting Airsoft lőtéren került megrendezésre. Versenysorozaton 100 oktatási intézmény 400 tanulója vehetett részt.


A napi eredményhirdetésen iskolánk tanulói az alábbi helyezéseket érték el csoportban:
I. Erdei Boss Csapat
II. Erdei Mókusok
III. Erdei Manók

November 10-én kolléganőmmel, Füzesi Péternével ketten kísértük el a 7-8. évfolyamos tanulókat a budapesti helyszínre, mely a ZEN Rendészeti Sportegyesület pincéjében volt. Az egésznapos programunkat az egyesület elnöke, Vass Imre vezette végig, aki rengeteg türelemmel és humorral igyekezett okítani diákjainkat.
A nap elején részletes eligazítást kaptak, hogyan kell viselkedni egy lőtéren, mit szabad – mit nem, és az egyik legfontosabbat: hogyan szabad fogni egy lőfegyvert. Az elméleti oktatást követően mindenki kipróbálhatta, milyen egy airsoft pisztollyal és géppisztollyal lőni. A sok új ismeretnek volt betudható, hogy nagyon kevesen voltak képesek a rendes célzásra, de házigazdánk egyáltalán nem volt csüggedt a kevés találat miatt.
Ezután következett, a pálya bejárása, amit aztán egyesével teljesíteni kellett. A pályán papírtáblacélokra kellett lőni, amit nehezített, hogy voltak „túsztáblák”, melyekre tilos volt tüzet nyitni. Először egy maroklőfegyverrel, majd egy gépfegyverrel kellett a pályán végigmenni. A diákok, az egyesület elnöke szerint, az átlagosnál jóval magasabb fegyelemmel, pontosággal hajtották végre az akciókat. Voltak kiemelkedő teljesítmények is, és olyanok, akiknek remek mozgásuk van a szituációs lövészethez.
A verseny végén mi, tanárok is kipróbálhattuk magunkat a pályákon. Mint később kiderült – számunkra is meglepetés volt-, mi is versenyeztünk, és egy külön csapatot alkottunk.

Kézér Dávid testnevelő tanár

Egy diák szemével:

Airsoft Lövészverseny

Az iskolai tanulók egy részével részt vettünk egy ingyenesen megszervezett programon. Az oda út kb 2 óra 30 perc volt, amit vonattal és metróval tettünk meg. Amikor odaértünk teljesen másra számítottunk, mint amit láttunk. Mi egy nagy térre gondoltunk a földszinten, ám belépve egy lépcsőn kellett lemennünk a váróterembe. Itt eléggé részletes tájékoztatást kaptunk arról, hogy a fegyvereket hogyan, miként kell megfogni, élesíteni, használni. Bemutatták azt a 2 fegyvert, amivel lőhettünk: Glock 18-ast és egy AK-47-est. A bemutató után átvezényeltek minket egy kisebb gyakorló lőtérre, ahol kipróbálhattuk először a Glock-ot aztán az AK-t. Azután mindenki végigment egy előre felállított versenypályán, ahol sorrendben kellett lelőnünk az egyre több céltáblát. A két fekete kézzel ellátott céltáblát nem volt szabad lelőnünk mivel az -10 pontot ért. Minden céltáblára 2 lövést kellett leadnunk, e szerint pontoztak minket. Az elért pontszámok és időeredmények összesítése után pedig voltak díjazások. Minden tanulót és ott lévőt egy oklevéllel és egy tollal jutalmaztak meg. Azután jöttek a személyes díjak: Glock 18-as pálya teljesítéséért az első 5 ember, AK-47-es pálya teljesítéséért szintén az első 5 ember kapott jutalmat. Persze mi arról nem tudtunk, hogy a tanárok is részt vettek a versenyben. Mind két versenytípusban a tanárok dobogósok lettek. Fajka Dávid 8.b osztályos tanuló.

Kereső

Archívum

KeresőKategóriákArchívum

🡅 Vissza az oldal tetejére 🡅

Image

Copyright © Monorierdei Fekete István Általános Iskola
error: Content is protected !!